HTML

Man Utd Kidds

Elsősorban a Manchester United labdarúgó csapatáról szólnak a bejegyzések, de a Premier Liga, a BL, valamint az európai elit bajnokságok is terítékre kerülnek.

Friss topikok

Linkblog

A láthatatlan Old Trafford.

2009.01.29. 11:32 tevez

Mikor Ferihegyről elindultam Manchesterbe, nem az járt elsősorban az eszembe, hogy milyen sima lesz a repülőút, vagy hogy milyen lesz a szállás, estetleg ehető e az angol konyha. Nem, nem ezek a gondolatok jártak az eszembe, hanem a mérközés, valamint az előtte lévő nap izgalmai. Szombaton volt a találkozó, igy aztán pénteken reggeli után / foul english breakfast / Manchester belvárosában felszálltam a Metrolinkre / villamos / és nyolc megálló után megérkeztem a külvárosi Old Trafford kerületbe. Innen kb.Tíz perc séta után megpillantottam az Álmok Szinházát. Gyerekkorom óta nagy tisztelője és rajongója vagyok a Manchester Unitednek, így aztán mit tagadjm amikor megálltam a triumvirátus / Best, Law, Charlton / bronzszobra előtt és az első fényképeimet készitettem a stadionról, elérzékenyűltem. Sok ídőm nem volt a csodálkozásra, mert gyorsan peregtek az események. Van egy olyan lehetőség a stadion nyugati oldalán található főbejáratánál, hogy 12 font /3800 forint / lepengetése után stadionlátogatáson vehet részt a a messziről jött szúrkoló. Hogy mit kap az ember a pénzéért? Sokkal többet mit gondolná. Fizetéskor egy nyakba akaszhatós beléptetőt, kilépéskor egy oklevelet, amely tanusítja, hogy résztvettem a stadiontouron, alul az aláírás: Sir Alex Ferguson. Közte pedig mindent miről egy szurkoló álmodhat. Profi idegenvezetést, mindent filmre lehetett venni és le lehetett fényképezni, minden létező fontos helyre elvittek minket. Úgy mint a stadion minden szeglete, játékoskijáró, kispadok, gyepszőnyeg megtekintése, pályamunkások tevékenységének tanulmányozása, múzeumlátogatás, a Müncheni 58-as katasztrófa emlékhelyének és örökmécsesének meglátogatása. Utána az öltözök, gyúrószobák, meglátogatása, majd megnéztük a teaföző asszonyok konyháját, a játékosok büféjét, végűl pdig a Megastoreban kötöttünk ki, ahol mindenki kedvére és pénztárcájának nagysága szerint vásárolhatott ajándékot. Szóval, iszonyatos profi módon tálalták nekünk a televízióban láthatatlan Old Traffordot.

Végezetűl, egy felirat amely jól mutatja az itteni mentalítást. Idegenvezetőnk hívta fel rá a figyelmünket, a stadion nyugati lelátóján, amely utalás egy felejthetetlen 1999 májusi     katalán éjszakára. A szöveg csak ennyi: Solskjaer, belőtte.

Másnap 76112 néző előtt simán nyert a United, de ez már egy másik történet.

Köszönöm Enikő!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muga.blog.hu/api/trackback/id/tr39909982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása